НАЗВИ РОСЛИН ТА ЇХ ЛІКАРСЬКІ ЕФЕКТИ В МЕДИЦИНІ EX HOLERIBUS ET POMIS ГАРГІЛІУСА МАРТІАЛІУСА

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.18524/2410-3373.2022.25.275375

Ключові слова:

назви рослин і трав, медицина, лікарський ефект, назви фруктів і овочів

Анотація

Вступ. Поданий текст аналізує частини латинського трактату, що присвячений лікарській природі рослин. Текст Medicinae ex Holeribus et Pomis Гаргиліуса Мартіаліса становить собою зібрання назв рослин та їх ефективність для людського тіла. В роботі ми намагаємось визначити зв'язок між назвою рослини та її використаням при хворобі, беручи до уваги й якості цієї рослини. Трактат займає важливе месце в античній медичній літературі, оскільки він надає детальний опис для вивчення рослин та їх класифікацію.

Мета. Метою статті є проаналізувати деякі назви рослин в роботі для того, щоб зобразити їх характеристики та якості, і, як вони можуть слугувати для лікування певних хвороб.

Матеріал та методи. Описовий метод було використано для порівняння перекладу назв уіз сучасною англійською мовою. Подані цитати з першоджерела, для того, щоб продемонструвати, які описові характеристики є типовими для кожної рослини, і, який вплив вони мають на тіло людини.

Результати. Латинські назви рослин відносяться до сучасних назв, що переважно пошли від латинської або грецької. Це зумовлено тим, що ці рослини все ще в обіході, і зв'язок з широким використанням в медицині сьогодні виявляє їх історичний розвиток класифікації та їх використання

Висновки. Робота Гаргіліуса Мартіаліса свідчить про важливі речі щодо назв рослин, їх культивація й використання. Проте, методи і лікування покладаються на випробування та спостереження, і ми ймовірно підкреслюємо, що науковий підход також є присутнім, тому що ця робота – аналітичне вивчення фармокологічних особливостей.

Посилання

André, J. (1985). Les noms de plantes dans la Rome antique. Paris : Les Belles Lettres.

Martialis, G. (2002). Les remèdes tiré des légumes et des fruits. (Brigitte Maire, trans.; 1st ed.). Paris: Les Belles Lettres.

Felix, C. (2002). De la médecine. (Anne Fraisse, trans.; 1st ed.). Paris: Les Belles Lettres.

Gledhill, D. (2002). The Names of Plants. (3rd. ed.). Cambridge: CUP.

Rodin, H. (1872). Les plantes médicinales et usuelles de nos champs-jardins-forêts. Paris: Rothschild.

Redouté, J. P. (1806). Histoire des plantes grasses. Paris: Garnery.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-05-23

Номер

Розділ

Статті