АНТРОПОНІМИ У ЖАНРОВОМУ РІЗНОМАЇТТІ У РЕКЛАМНИХ ТЕКСТАХ ВЕТЕРИНАРНИХ ПРЕПАРАТІВ НА ПОЧАТКУ 20 СТОЛІТТЯ - НАСАКІНА, Світлана (Записки з ономастики, 2021)
Вступ. У статті обговорюються особливості власних назв у рекламних текстах фармацевтичних ветеринарних препаратів. Увагу приділено опису структурно-семантичних особливостей антропонімів. Ми досліджуємо власні назви як частину структури рекламних текстів фармацевтичних ветеринарних препаратів. Мета. Метою статті є аналіз антропонімів у рекламних текстах фармацевтичних ветеринарних препаратів. Об’єктом дослідження є власні назви в рекламних текстах фармацевтичних ветеринарних препаратів. Предметом дослідження є антропоніми в рекламних текстах на початку 20 століття. Матеріали та методи. Мета визначає вибір методів нашого дослідження: були використані загальнонаукові методи систематизації, аналізу та синтезу, кількісного аналізу. У роботі використано описовий метод рекламних текстів. Серед спеціальних лінгвістичних методів використовувався структурний, який допоміг визначити особливості будови антропонімів. Антропоніми для нашого дослідження були вилучені з газети «Вісник громадської ветеринарії» за період 1904-1906 років. Результати. В результаті дослідження встановлено структурно-семантичні особливості антропонімів. Висновки. Антропоніми в рекламних текстах фармацевтичних ветеринарних препаратів на початку 20 століття зустрічаються майже у всіх аналізованих текстах. Практична цінність роботи полягає в тому, що аналіз антропонімів у рекламних текстах відкриває перспективи для подальших досліджень, які можуть бути пов’язані з виявленням специфічних характеристик власних назв у рекламних текстах фармацевтичних ветеринарних препаратів у різних мовах. Підсумовуючи відзначимо, що ретельний аналіз рекламних текстів фармацевтичних ветеринарних препаратів допоміг встановити структуру антропонімів та особливості функціонування.